Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrieven op deze pagina houden wij u op de hoogte van het reilen en zeilen van Stichting Dol-fijn. Als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief krijgt u deze ook per e-mail toegezonden, deze pagina kan dan tot naslag dienen.

1 november 2018

Belangrijke dagen

3 novemberFamiliezwemmen
10 novemberGekleed zwemmen
1 decemberFamiliezwemmen
8 decemberGekleed zwemmen
22 decemberLaatste zwemles 2018

Familiezwemmen

Erg leuk en een heel goed moment om de vorderingen van uw kind te bespreken met de zwemjuf/meester. In het ondiep mogen er geen kinderen meezwemmen . Kosten 1,50

Gekleed zwemmen

Wij krijgen hier veel vragen over en die beantwoorden wij graag maar, bezoekt u ook onze website eens daar kunt u echt alle antwoorden vinden op deze vragen.

Plasmoeders

Poging nummer 2. Wij zoeken voor ieder uur een plasmoeder, zodat vooral onze jongsten veilig naar het toilet kunnen . De vorige oproep leverde wel geteld 4 reacties op. Onze stichting bestaat volledig uit vrijwilligers , iedere zaterdagmorgen leveren zij hun zaterdagmorgen in om uw kind zwemles te kunnen geven . Dit doen zij met heel veel liefde en onbetaald. Dat is ook de grootste reden dat wij onze contributie zo laag kunnen houden. Een enkele keer vragen wij uw hulp en we vragen niet veel. U kunt de intekenlijst vinden bij de aanmeldtafel.

5 oktober 2018

Belangrijke Datums

6 OktoberFamiliezwemmen
13 OktoberGekleed zwemmen
27 oktoberHerfstvakantie / geen zwemles
3 NovemberFamiliezwemmen
10 NovemberGekleed zwemmen

OPROEP !!!!!

Wij hebben hulp nodig !!!! Wij zijn op zoek naar “plasmoeders”. Als de kinderen naar de wc moeten ( vooral de kleintjes ) dan hoort iemand ze begeleiden naar de wc, de zwemjuf/meester heeft hier echt geen tijd voor en die kan de andere kinderen ook niet in het zwembad alleen laten. Dus vanaf morgen ligt er een intekenlijst bij de aanmeldtafel waar u zich op kan inschrijven om ons te helpen.

Familiezwemmen

Altijd leuk en gezellig en een prachtige gelegenheid om de vorderingen van uw kind te zien en te overleggen met de juf of meester. In het ondiep mogen er geen broertjes , zusjes, vriendjes en vriendinnetjes meezwemmen dit is namelijk vaak te gezellig en het is wel de bedoeling dat er gewoon les word gegeven .

Bereikbaarheid

U kunt ons altijd bereiken via de mail dol-fijnzwemmen@outlook.com En telefonisch op werkdagen tussen 13:00 en 16:00 en zaterdag tussen 7:30 en 10:00 op nummer 06-440 40 550 Afmeldingen bij voorkeur altijd via de mail.

31 augustus 2018

Belangrijke datums

1 SeptemberFamiliezwemmen
8 SeptemberGekleed zwemmen
6 OktoberFamiliezwemmen
13 OktoberGekleed zwemmen
27 OktoberHerfstvakantie

We gaan weer fris en fruitig na een lange warme zomer beginnen. Iedereen begint gewoon weer in de groep waar hij/zij geëindigd is voor de zomervakantie , behalve als dit anders is besproken voor de vakantie. De eerste lessen word er bekeken of het nodig is of uw kind naar een andere groep of tijdstip gaat.

Familiezwemmen

1e zaterdag van de maand

 • 1 meezwemmer per kind. De meezwemmer dient mimimaal het zwemniveau van de deelnemer te hebben.
 • In het ondiep mogen alleen ouders/ grootouders mee zwemmen
 • Kosten 1,50

Aandachtspuntjes

 • Het gedeelte na de kleedkamer mag niet met buitenschoeisel worden betreden. Dit geldt ook voor het gedeelte tussen de kleedkamers en de douches.
 • Er mag geen shampoo en/of doucheschuim worden gebruikt.
 • Alleen zwemmers en meezwemmers mogen de zwemzaal betreden. Wilt u graag iets weten of doorgeven over uw kind dan kan dat na overleg met de gastvouw in de hal van het zwembad.
 • Zorg dat uw gegevens up to date blijven.

Veel zwemplezier !!

12 juni 2018

Belangrijke dagen

16/6Afzwemmen Snorkelen
23/6SOS
30/6Afzwemmen
7/7Familiezwemmen en laatste les

S O S

Jaaaa een heus sos u leest het goed. 23 juni zijn er veel vrijwilligers afwezig en daarom zoeken we voor die ochtend extra handjes en vooral ook ogen. We zijn op zoek naar iemand die voor de koffie en thee wil zorgen onze lieve koffiezwemjuf Evelien is er een dagje niet. En we kunnen die morgen ook extra ogen gebruiken om toezicht te houden bij het bad. Dus heeft u zin en tijd om een ochtendje of uurtje mee te helpen dan horen wij dat heel graag .

Afzwemmen

Het is weer bijna zover, het is weer afzwemtijd. De aankomende weken worden er afzwembriefjes uitgedeeld aan de kinderen die mogen afzwemmen. Het afzwemmen gebeurt gewoon op de zaterdagmorgen, het tijdstip kan wel afwijken van de normale lestijd maar dit staat allemaal in de brief. Wij vragen een bijdrage voor het afzwemmen en er mag geen achterstand zijn in de contributiebetaling!! De zwemlessen gaan in een iets aangepaste vorm gewoon door.

1 juni 2018

Vandaag geen volledige nieuwsbrief die komt volgende week en dan hoop ik alle belangrijke data gelijk te kunnen melden.

Familiezwemmen

Morgen is er familiezwemmen, dit kost 1,50, er mogen in het ondiep geen kinderen meezwemmen. Familiezwemmen is ook een heel goed moment om te informeren over de vorderingen van uw kind.

Testen!!!

De aankomende week word er bijna continu getest voor de zwemdiploma's, om dit te kunnen doen is het wel handig als uw kind er is de aankomende weken. En ook heel belangrijk volgende week alles mee heeft voor gekleed zwemmen.

25 mei 2018

Privacyverklaring Dol-fijn

Ja ja ook wij moeten er aan geloven en met dank aan Marc zijn we ook helemaal up to date qua de privacyverklaring.

Er mist alleen nog 1 ding, van alle bestaande leden moeten wij op papier hebben staan of er wel of niet akkoord word gegaan met het gebruik van foto's en dit geld ook voor het gebruik van de mailadressen voor de nieuwsbrief.

Vanaf morgen ligt er daarom een lijst bij de aanmeldtafel en wij vragen jullie om deze voor ons in te vullen.

24 april 2018

Belangrijke datums

 • 28 april GEEN zwemles
 • 5 mei GEEN zwemles
 • 12 mei Gekleed zwemmen
 • 2 juni Familiezwemmen

Vernieuwde Website

Tadatadaaaaaa wat zijn we blij onze website www.dol-fijn.eu is helemaal vernieuwd. Komen jullie een kijkje nemen!!! Je vindt er heel veel informatie en ook de nieuwsbrieven. Graag willen wij Marc Kooij (vader van Lars) enorm bedanken voor al zijn werk, het is een erg mooie frisse site geworden.

Gekleed Zwemmen

Helaas moeten wij steeds vaker constateren dat de kleren voor het gekleed zwemmen worden vergeten! Op deze dag word er ook getest, gekleed zwemmen is een diploma onderdeel en als wij dit niet kunnen testen dan kan er ook niet worden afgezwommen. Dus niet vergeten, iedere 2e zaterdag van de maand!! Kledingeisen vind u op de site.

Nieuwe Leden oproep!!!

Onze wachtlijst voor groepslessen is bijna leeg. Binnenkort hebben we de ruimte om een nieuwe groep te starten maaaarrr er staan niet genoeg kinderen op de wachtlijst om die groep te vullen. Dus zegt het voort zegt het voort en help ons onze wachtlijst en groep te vullen.

Een fijne meivakantie allemaal en tot 12 mei.

12 april 2018

We zijn er maar druk mee de laatste tijd met die extra nieuwsbrieven, onze zwemschool is de laatste tijd dan ook druk bezig met een aantal belangrijke veranderingen door te voeren. Graag informeren wij u over een hele grote verandering.

Sinds begin dit jaar zijn wij niet meer aangesloten bij de NRZ maar bij de ENVOZ.

Wat is ENVOZ ?

ENVOZ is reeds 40 jaar aangesloten bij de International Federation of Swimming Teachers Associations (IFSTA). Deze organisatie geeft wereldwijd opleidingen aan zwemonderwijzers en geeft een complete lijn zwemdiploma’s uit via de Swimming Teachers Association in UK.

ENVOZ heeft ook een samenwerking met Zwem Onderwijs Nederland, waarmee het nieuwe Zwemsurvival ABC is ontwikkeld. Naast de normale eisen van het ABC zijn er survivalelementen in opgenomen, omdat wij vinden dat kinderen optimaal voorbereid dienen te zijn in ons waterrijke land. Survival geeft hen die zekerheid.

ENVOZ is aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding, een organisatie waar bijna 300 opleidingsinstituten bij aangesloten zijn. Zij werken volgens de gedragsregels van de NRTO.

Wat veranderd er ?

Wij kunnen als zwemschool meer diplomalijnen aan gaan bieden. Bij ENVOZ is er een gevarieerd aanbod van verschillende diplomalijnen en daardoor kunnen we beter het diploma kiezen dat bij uw kind past.

Er komt bijvoorbeeld een diplomalijn vóór het A diploma, de KIKKER. Leuk en motiverend voor de kinderen want de weg naar het A diploma kan best lang zijn.

Bij het ABC diploma is het vooral de toevoeging van wat survivalelementen dat het anders maakt maar ook wel weer leuker.

Wilt u graag weten wat er precies veranderd of wat een kikkerdiploma is ? Informatie kunt u krijgen bij de aanmeldbalie.

Zwemmen met extra kleding

Hierbij zijn een paar kleine veranderingen.

A DiplomaB DiplomaC DiplomaDolfijn Brons (zwemvaardigheid 1)
* Sokken* Sokken* Sokken* Ondergoed
* Hemd* Hemd* Hemd* Lange broek
* Korte broek* Lange broek* Lange broek* T-shirt
* T shirt met korte mouw* T-shirt met lange mouwen* T-shirt met lange mouwen* Sokken
* Schoenen* Schoenen* Regenjas ( jack)* Kaplaarzen
  * Laarzen 

6 april 2018

BELANGRIJKE DATUMS

 • 7 April Familiezwemmen ( alleen volwassen mee in het ondiep !! )
 • 14 April Gekleed zwemmen
 • 28 april en
 • 5 mei geen zwemles
 • 12 mei Gekleed zwemmen

Gekleed zwemmen zwemvaardigheid

Iedere 2e zaterdag van de maand gaan ze in de les zwemvaardigheid ook oefenen met gekleed zwemmen. Bij zwemvaardigheid zijn de kledingeisen voor het gekleed zwemmen

 • Een lange broek
 • Een t shirt
 • Sokken
 • Kaplaarzen

Baantjes zwemmen

Vorige week zijn we begonnen met baantjes zwemmen. Erg leuk met tips en tricks van Pim. Iedere zaterdag van 8:30 – 9:15 En voor wie er voor of na het banen zwemmen een uur komt helpen als vrijwilliger is het banen zwemmen gratis !!!

Ziek melden / afmelden

De laatste maanden word Nederland geteisterd door een griepepidemie in diverse variaties. Ook wij merken dit in het zwembad.

Wij stellen het zeer op prijs als u doorgeeft als u kind ziek is of door andere omstandigheden niet komt. Afmelden kan heel eenvoudig via dol-fijnzwemmen@outlook.com of via ons Contactformulier.

21 maart 2018

Informatie Banen zwemmen

We gaan iets anders doen bij Dol-fijn !!! Iedere zaterdag van 8:30 – 9:15 is er de mogelijkheid om banen te komen zwemmen.

Wat zijn de kosten ??

Abonnement€ 15,00 per maand
5 badenkaart€ 20,00 per kaart
los kaartje€ 4,50

Bij een abonnement is er geen betaalverplichting in augustus en december, dit is anders dan bij de reguliere zwemlessen.

Voor wie ??

In principe voor iedereen vanaf 12 jaar, jongeren moeten wel in het bezit zijn van een zwemdiploma. Ook als je geen kind bij ons op zwemles hebt zitten dan ben je van harte welkom.

Dus kom gezellig ( niet te gezellig natuurlijk want er word ook gewoon les gegeven ) op zaterdag bij ons zwemmen !!!!

17 maart 2018

Binnenkort willen wij iets nieuws aan gaan bieden.

In het 2e uur ( 8:30 - 9:15 ) zijn er 2 banen in het bad leeg en daarom willen wij deze gaan gebruiken voor banen zwemmen. Dus vind jij het leuk om dan lekker baantjes te komen trekken dan horen wij dit graag.

Wij zijn nog even aan het kijken wat de kosten hiervoor gaan worden , abonnementsvorm en/of een zoveel banenkaart.

Tips en ideeën zijn uiteraard meer dan welkom.

2 maart 2018

Belangrijke datums

 • 3 Maart Familiezwemmen
 • 10 Maart Gekleed zwemmen
 • 28 April Geen zwemles
 • 5 Mei Geen zwemles

Familiezwemmen

Gezellig, leerzaam, contact met de zwemjuf-meester. In het ondiep mogen er geen kinderen meezwemmen en in het diep moet een!! meezwemmend kind minimaal het zelfde niveau hebben als degene die les krijgt en volwaardig met de les mee kunnen doen.

OPROEP Vrijwilligers!!!

Onze vereniging draait compleet op vrijwilligers, een groep enthousiaste juffen en meesters die iedere zaterdag een paar uurtjes van hun vrije tijd inleveren om uw kinderen te leren zwemmen. En zij hebben uw hulp nodig!!! Wij hebben echt nieuwe vrijwilligers nodig! Vind jij zwemmen leuk? Heb je geduld met kinderen en lijkt lesgeven je super leuk. Meld je dan aan.

Meivakantie

In de meivakantie is er 2 keer geen zwemles. 28 april en 5 mei Let op dit zijn andere datums dan eerder al gecommuniceerd is.

Afwezigheid gastvrouwen

Zaterdag 10 maart blijft het leeg achter de aanmeldtafel. Chiara en Miriam zijn er dan een ochtendje niet. Er kunnen die dag geen contante betalingen worden gedaan.

Tot zaterdag