Zwemlessen

Zwemmen is vooral leuk. Daarom heeft Stichting Dol-fijn een uitgebreid lesprogramma. De basis van dit programma zijn de zwembeginselen behorend bij de kikker-serie, gevolgd door de zwemdiploma’s A-, B- en C-zwemsurvival van het ENVOZ. Voor de uitgave onze zwemdiploma’s is ENVOZ aangesloten bij de Swimming Teachers Association (STA) in UK. Wie zwemmen leuk vindt kan bij Stichting Dol-fijn ook terecht voor zwemvaardigheid, snorkel- en duiklessen.

     

Zwembad

In De Driesprong ligt een 25 meter zwembad van 4 banen breed (10 meter), aan het L-vormige bad zit een ondiep gedeelte vast. Het bad heeft een vaste bodem en loopt van ondiep (40 cm) naar diep. Op zaterdagochtend is het zwembad voorzien van lekker warm water, iets dat de kinderen zeker kunnen waarderen! Doordat het bad niet zo groot is, is de ruimte overzichtelijk.

Tijdens de lessen is het mogelijk om een kijkje te nemen in het zwembad. U kunt dit doen vanuit de hal. U bent ook van harte welkom in de kantine. Houd er wel rekening mee dat een consumptie nuttigen in de kantine verplicht is.

Vrijwilligers

De lessen worden gegeven door vrijwilligers die goed zijn/worden opgeleid tot bevoegde zwemdocenten.

Kleine groepen

Stichting Dol-Fijn is onder andere gespecialiseerd in het geven van zwemles aan kinderen met een verstandelijke beperking. Dat is één van de redenen waarom met kleine groepen en intensieve begeleiding wordt gewerkt. Per groep zijn tenminste twee begeleiders aanwezig. Waar nodig wordt extra begeleiding ingezet, zodat de lessen voor iedereen zo normaal mogelijk verlopen. En natuurlijk zijn ook kinderen zónder verstandelijke beperking van harte welkom!

Minimum leeftijd

Uit ervaring is gebleken dat kinderen pas goed kunnen leren zwemmen vanaf 5 jaar. Vandaar dat we deze leeftijd ook als een minimum leeftijd hanteren. Omdat de vraag naar zwemles groter is dan de capaciteit van de stichting wordt gebruik gemaakt van een wachtlijst. Voor opname op de wachtlijst geldt een minimum leeftijd van 4 jaar.

Voor duiklessen is de minimum leeftijd 8 jaar.

Familie-zwemmen

Elke eerste zaterdag van de maand is er familie-zwemmen. Tegen een kleine vergoeding mag iedere leerling één ouder/verzorger meenemen. Dat de ouder/verzorger met dezelfde oefeningen meedoet is voor de meeste leerlingen een grote stimulans.

De deelnemende ouder/verzorger dient over tenminste hetzelfde zwemniveau als de leerling te beschikken.

Gekleed zwemmen

Elke tweede zaterdag van de maand is er gekleed zwemmen. Op deze dag word er ook getest, gekleed zwemmen is een diploma onderdeel en als wij dit niet kunnen testen dan kan er ook niet worden afgezwommen. Kledingeisen vindt u hieronder.

A DiplomaB DiplomaC DiplomaDolfijn Brons (Zwemvaardigheid)
SokkenSokkenSokkenSokken
HemdHemdHemdOndergoed
Korte broekLange broekLange broekLange broek
T-shirt met korte mouwT-shirt met lange mouwenT-shirt met lange mouwenT-shirt
(water) Schoenen(sport) SchoenenLaarzenKaplaarzen
  Regenjas (jack)